A HomePlug adapter segítségével létrehozott számítógéphálózat kiterjesztéshez szükséges: saját router 2 szabad fali aljzat rövid LAN kábel (a starter KIT általában tartalmazza) 2 db. HomePlug adapter ( HomePlug starter KIT) o powerline adapter (áramköri jeltovábbító) o powerline extender (áramköri jelkiterjesztő)
01001001 01010010 01001110 01001111 01001001 01010010 01001110 01001111 01001001 01010010
 © 2009-2020 - Minden jog fenntartva
I
Egyedi rendszergazda szolgáltatások magánszemélyek, kis- és középvállalkozások részére

HomePlug - internet a konnektorból

A weboldal hozzáférést biztosít egy dinamikusan növekvő célkozönséghez

HomePlug

Az otthonok és kis irodák belső elektromos hálózatán történő adattovábbítás legelterjedtebb szabványa a HomePlug. A HomePlug a Powerline Alliance gondozásában fejlődik 2000 óta.

A HomePlug adapter (vagy Powerline adapter, áramköri jeltovábbító) olyan

számítógépes hálózati technológiákat használ, amelyek lehetővé teszik

számítástechnikai eszközök számítógéphálózatba szervezett használatát, az

épületek meglévő elektromos hálózat vezetékeit használva az adatok továbbítására. 

A HomePlug szabvány megvalósulása a Powerline adapter (mint fizikai eszköz)

segítségével történik.  

A Powerline technológia alkalmazásával a telepítéséhez nem kell új kábeleket

lefektetni egy számítógéphálózat kialakításához.

A Powerline technológiát többféle megvalósításban alkalmazzák:

városi elektromos hálózaton elektromos távvezetéken gépkocsiban lakásban

Az HomePlug szabvány az adatátvitelhez MHz-es tartományban eső frekvenciát

használ, így nem zavarják egymást az 50-60 Hz-es elektromos hálózattal.

A HomePlug Powerline Alliance elektronikai gyártók, szolgáltatók és kiskereskedők kereskedelmi szövetsége, amely szabványokat állapít meg és teszteli a tagok által a HomePlug néven ismert különböző hálózati kommunikációs technológiák megfelelőségét. A HomePlug Powerline Alliance 2000-ben jött létre, célja az volt, hogy szabványt hozzon létre a műszaki berendezések közötti kommunikációban és ezeknek az eszközöknek az internethez való csatlakozásában a meglévő otthoni elektromos vezetékek felhasználásával. A szövetség teszteli a kölcsönös átjárhatóságot és tanúsítja a HomePlug specifikációk és az IEEE 1901 szabványok szerinti termékeket. Az IEEE 1901-2010 szabvány írja le a nagysebességű (legfeljebb 500 Mbps a fizikai rétegben), elektromos vezetékeken keresztül megvalósuló kommunikációt. A szakirodalom BPL (broadband over power lines) néven hivatkozik rá. A BPL magyar megfelelője az “elektromos hálózaton keresztül megvalósított szélessávú” kapcsolat.

HomePlug specifikációk

Forrás: AV 2 AV HPGP Adatátviteli sebesség  Jellemzők
A HomePlug szabvány lehetővé teszi, hogy a Powerline technológia alkalmazásával, a HomePlug szabványnak megfelelő háztartási berendezések egyszerűen csatlakozzanak egymáshoz és az internethez. A Powerline technológia villamosáram vezetékeket használ a digitális adatok továbbítására. A felhasználó számára ez azt jelenti, hogy Ethernet-kábelek nélkül rendelkezik minden helyiségben megbízható, vezetékes számítógéphálózat kapcsolattal (ezáltal wifi kapcsolattal is) - a konnektorból. A HomePlug specifikáción alapuló termékek a routerhez való kapcsolódással csatlakoztathatják az internethez az olyan eszközöket, mint az intelligens TV és HD médialejátszók, valamint kiterjeszthetik a wifi hálózat lefedettségét. Az összes HomePlug képes készülék  kommunikálhat egymással és biztonságosan továbbíthatja az otthoni adatokat az erre jogosult külső kapcsolat irányába.

HomePlug adatátvitel, Powerline technológia - internet a konnektorból

A HomePlug Powerline Alliance több technológiát és javaslatot értékelt, majd kidolgozta, jóváhagyta és közzétette az alábbi specifikációkat: HomePlug 1.0 HomePlug AV HomePlug AV2 HomePlug Green PHY HomePlug Access BPL

HomePlug specifikációk

HomePlug 1.0

2001 júniusban mutatták be, azóta helyettesítette a HomePlug AV. Kezdetben 14 Mbps maximális sebességet biztosított a fizikai rétegben, majd ezt követte a 85 Mbps “Turbo” Homeplug.

HomePlug AV1

2005 augusztusban vezették be a specifikációt. Elegendő sávszélességet biztosít HDTV és VoIP alkalmazásokhoz. Maximális adatátviteli sebessége 200 Mbps a fizikai rétegben, és 80 Mbps a MAC rétegben. A szabványnak megfelelő, de saját fejlesztéseket tartalmazó  Qualcomm Atheros alapú adapterekkel 500 Mbps adatátviteli sebességet értek al a fizikai rétegben.

HomePlug AV2

2012 januárban vezették be a szabványt. Az első generációt 20% -kal gyorsabbnak tartják mint az AV 500 HomePlug-ot, gyakran HomePlug 600-ként értékesítik. A következő generáció sebessége már 1 000 Mbps volt. A Qualcomm saját fejlesztéssel 1 300 Mbps nyers fizikai rétegbeli sebességet ért el.
HomePlug sebességek

Powerline AV 200

Powerline AV 500 

Powerline AV 1000  

200 Mbps

500 Mbps

1000 Mbps

Powerline AV 2000 

1900 Mbps

A HomePlug adapter legnagyobb előnye, hogy plug and play hálózati technológia. Lehetővé teszi az otthoni számítógéphálózat vagy az irodai számítógéphálózat gyors és egyszerű bővítését. Általában olyan lakóház vagy irodai hálózat területén használják, amely már rendelkezik vezeték nélküli (wifi) számítógéphálózat lefedettséggel, vagy nem lehetséges vezetékes számítógéphálózat kiépítést elvégezni. A HomePlug adapter egyöttműködik az összes számítógéphálózat technológiával, így a számítógéphálózat ilyen formájú “keveredése” nem okoz működési problémákat.

A HomePlug adapter előnyei

A legtöbb gyártó legfeljebb 8 HomePlug adapter telepítését javasolja egy áramhálózaton, egy épületen belül, hogy elkerülje a hálózati sávszélesség problémákat. A HomePlug hálózat elméleti maximális tartománya 300 m, ezért nagyobb alapterületű ingatlanok esetében biztosítani kell, hogy a fali konnektorok (dugaljak) ne legyenek egymástól távol. A HomePlug adapter hatékonyan működésének alapfeltétele, hogy az ingatlan csak egy  biztosítéktáblával rendelkezzen. A biztosítéktábla, a kismegszakítók (biztosítékok) tűzfalként működnek, meggátolva a számítógéphálózati jel továbbhaladását. A maximális hatékonyság érdekében a HomePlug adapter közvetlenül a fali konnektorba kell csatlakozzon. Nem ajánlott csatlakoztatni hosszabbítókhoz, elosztókhoz. Egyre gyakoribb, hogy az áramelosztók túlfeszültségvédelmet is tartalmaznak. A túlfeszütségvédelem zavarja a HomePlug adapter hatékony működését, az adapterek nem tudnak kommunikálni egymással: a HomePlug adapterek “nem látják” egymást. Néhány HomePlug adapter rendelkezik átmenő csatlakozóval (Pass Through adapter) is, ami lehetővé teszi, hogy az adapter által elfoglalt konnektorba, a HomePlug adapter átmenő csatlakozóján keresztül, egy másik, árammal működő készüléket lehessen csatlakoztatni. Ha egy mód van rá, ne vegye igénybe ezt a lehetőséget. A Pass Through HomePlug adapter legfeljebb egy nagyon kis fogyasztású, minimális elektromos zajt kibocsátó eszköz használatát viseli el problémamentesen.

A HomePlug adapter korlátai

Minden brand HomePlug adapter megfelel a forgalomba hozatala idején érvényben lévő titkosítási képességeknek és szabványoknak. A HomePlug adapter gyakorlatilag ugyanolyan titkosítási lehetőségekkel rendelkezik mint egy wifi router. A HomePlug adapter segítségével megvalósított wifi hálózat kiterjesztés lehetőségei megegyeznek a wifi router wifi hálózat beállítási lehetőségeivel: saját wifi hálózat  (vagy belső wifi hálózat ) neve - SSID - megválasztható, változtatható a wifi hálózat titkosítása többféle lehet lehetőség van a saját wifi hálózat  (vagy belső wifi hálózat ) mellett másodlagos wifi hálózat (pl. vendég wifi hálózat) kialakítására a másodlagos wifi hálózat is ellátható titkosítással, jelszavas védelemmel a HomePlug adapter mind a saját wifi hálózat esetén, mind a vendég wifi hálózat esetén képes akétsávos működésre ( 2,4 GHz és 5 GHz) A HomePlug adapter alapértelmezett (un. out of box, dobozon kívüli) jelszóval rendelkezik. Mint minden számítógéphálózati eszköz esetében, a HomePlug adapter gyári jelszavát beállítás után azonnal meg kell változtatni. Az egyre szigorodó biztonsági specifikációk miatt fokozatosan térnek át a hálózati eszközökre történő első bejelntkezés utáni kötelező jelszó módosításra, ami nem egyezhet meg a gyári jelszóval és a (számítástechnikában megszokott) minimum jelszó specifikációknak is meg kell feleljen. A HomePlug adapter segítségével megvalósított számítógéphálózat kiterjesztés hatósugara 300 m (villanyvezeték hossz) vagy a legközelebbi kismegszakító vagy biztosítékdoboz.

A HomePlug adapter biztonsága

Egy lakás saját villamosvezeték hálózata a mérőóra után bekötött biztosítékdobozzal (un. kismegszakító sorral) kezdődik: ami ezen belül a villamos hálózatra kerül a HomePlug adapter révén, az ezen a körön belül is marad, amennyiben csak vezetékes számítógéphálózat kiterjesztés törént a HomePlug adapter segítségével. Amennyiben a HomePlug adapter segítségével wifi hálózat kiterjesztés is történik, ezt a wifi hálózat kiterjesztést is jelszóvak kell védeni, az ajánlott wifi hlózatbiztonság kritériumai szerint.

A szomszédban is HomePlug adapter van

HomePlug adapter beállítása

1. Csatlakoztassa a HomePlug adapterkészlet powerline adapter (egyik) LAN portját a router egyik portjához. 2. Csatlakoztassa a áramköri jeltovábbítót (powerline adapter) a fali aljzatba. 3. Csatlakoztassa az áramköri jelkiterjesztőt (powerline extender) a fali aljzatba. 4. Csatlakoztassa a HomePlug adaptereket egymáshoz (párosítás): a. Nyomja meg a áramköri jeltovábbító (powerline adapter) párosít (Pair) gombját 1 másodpercig, ekkor a Power LED villogni kezd Ha a Power LED nem villog, nyomja meg újra a Pair gombot. b. Két percen belül nyomja meg a powerline extender párosít (Pair) gombját 1 másodpercig, ekkor a Power LED villogni kezd. Amikor a Powerline LED folyamatosan világít, a párosítás folyamat befejeződött. 5. Keresse meg a wifi információs kártyát a dobozban, és csatlakozzon az információs kártyán található SSID és jelszó használatával az új wifi hálózat kiterjesztéshez.
Powerline adapter
Powerline extender
Leginkább az, amelyik a legközelebb áll a vele szemben támasztott elvárásokhoz, amelyikkel a legjobban megközelíthető a kívánt számítógéphálózat kiterjesztés, vagy wifi hálózat kiterjesztés… A megfelelő HomePlug adapter kiválasztásához az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni: csak vezetékes számítógéphálózat kiterjesztés szükséges, vagy wifi hálózat kiterjesztés is - mert akkor egy dual band, AC wifi képes HomePlug adapter a jó választás a wifi hálózat kiterjesztés csak az okostelefonok miatt szükséges, vagy laptop is csatlakozik a wifire - mert akkor minél nagyobb sebességű HomePlug adapter szükséges a wifi hálózat kiterjesztés kis alapterületen szükséges, vagy egy teljes emeleten - mert akkor nem a gyors wifivel rendelkező HomePlug adapter a megoldás a wifi hálózat kiterjesztés csak munkára lesz használva, vagy online számítógépes játékra is - mert akkor nem lesz elég a “gyors” wifi HomePlug adapter

Melyik HomePlug adapter a legjobb?

Minden kétsávos (dual band) típusú wifi router és wifi képességkkel rendelkező HomePlug adapter sebességét a gyártók sajátságos módon adják meg. Pl. egy 1 350 Mbps sebességre képes wifi eszköz valós sebessége az alábbiak szerint alakul: 450 Mbps 2.4 GHz-en és 867 Mbps 5 GHz-en. Tehát ha legalább 1 200 Mbps, vagy ettől magasabb számítógéphálózat sebességre van szükség, akkor az alábbiakat kell eldönteni: melyik frekvenciasávon (2.4 GHz vagy 5 GHz) van szükség a nagysebességű wifi kapcsolatra - ha mindkettőn, akkor az komolyabb kihívást jelent valóban csak wifi kapcsolat jöhet számításba vagy vezetékes számítógéphálózat használata is megfelelő

Meglepetés helyett HomePlug adapter pontos sebességmeghatározás

HomePlug Green PHY

A HomePlug Green PHY specifikáció a HomePlug AV egy részhalmaza, amely intelligens hálózatokhoz használható. A csúcssebessége 10 Mbps.

HomePlug Access BPL

Az Access Broadband Power Line (BPL) az otthoni szélessávú hozzáférési technológiára vonatkozik. A HomePlug Access BPL-ről szóló munkáját ezután az IEEE 1901-es szabványba építették be. Az összevonást 2005 júniusban fejezték be.
A HomePlug technológia megvalósításáról további részleteket a Wifi hálózat kiterjesztés oldalon talál.
1010100 01001110 01001111 11001001 01010010 01001001 01010010 01001110 01001111 01001001 11010010 01001001 01010010 01001110 01001111 01011001 01010010
A HomePlug adapter segítségével létrehozott számítógéphálózat kiterjesztéshez szükséges: saját router 2 szabad fali aljzat rövid LAN kábel (a starter KIT általában tartalmazza) 2 db. HomePlug adapter ( HomePlug starter KIT) o powerline adapter (áramköri jeltovábbító) o powerline extender (áramköri jelkiterjesztő)
 © 2009-2020 - Minden jog fenntartva
I

HomePlug - internet a konnektorból

A weboldal hozzáférést biztosít egy dinamikusan növekvő célkozönséghez

HomePlug

Az otthonok és kis irodák belső elektromos hálózatán történő adattovábbítás legelterjedtebb szabványa a HomePlug. A HomePlug a Powerline Alliance gondozásában fejlődik 2000 óta.

A HomePlug adapter (vagy Powerline adapter, áramköri

jeltovábbító) olyan számítógépes hálózati technológiákat

használ, amelyek lehetővé teszik számítástechnikai eszközök

számítógéphálózatba szervezett használatát, az épületek

meglévő elektromos hálózat vezetékeit használva az adatok

továbbítására. 

A HomePlug szabvány megvalósulása a Powerline adapter (mint

fizikai eszköz) segítségével történik.  

A Powerline technológia alkalmazásával a telepítéséhez nem

kell új kábeleket lefektetni egy számítógéphálózat

kialakításához.

A Powerline technológiát többféle megvalósításban

alkalmazzák:

városi elektromos hálózaton elektromos távvezetéken gépkocsiban lakásban

Az HomePlug szabvány az adatátvitelhez MHz-es tartományban

eső frekvenciát használ, így nem zavarják egymást az 50-60 Hz-

es elektromos hálózattal.

A HomePlug Powerline Alliance elektronikai gyártók, szolgáltatók és kiskereskedők kereskedelmi szövetsége, amely szabványokat állapít meg és teszteli a tagok által a HomePlug néven ismert különböző hálózati kommunikációs technológiák megfelelőségét. A HomePlug Powerline Alliance 2000-ben jött létre, célja az volt, hogy szabványt hozzon létre a műszaki berendezések közötti kommunikációban és ezeknek az eszközöknek az internethez való csatlakozásában a meglévő otthoni elektromos vezetékek felhasználásával. A szövetség teszteli a kölcsönös átjárhatóságot és tanúsítja a HomePlug specifikációk és az IEEE 1901 szabványok szerinti termékeket. Az IEEE 1901-2010 szabvány írja le a nagysebességű (legfeljebb 500 Mbps a fizikai rétegben), elektromos vezetékeken keresztül megvalósuló kommunikációt. A szakirodalom BPL (broadband over power lines) néven hivatkozik rá. A BPL magyar megfelelője az “elektromos hálózaton keresztül megvalósított szélessávú” kapcsolat.
Forrás: AV 2 AV HPGP Adatátviteli sebesség  Jellemzők

HomePlug adatátvitel

A HomePlug szabvány lehetővé teszi, hogy a Powerline technológia alkalmazásával, a HomePlug szabványnak megfelelő háztartási berendezések egyszerűen csatlakozzanak egymáshoz és az internethez. A Powerline technológia villamosáram vezetékeket használ a digitális adatok továbbítására. A felhasználó számára ez azt jelenti, hogy Ethernet-kábelek nélkül rendelkezik minden helyiségben megbízható, vezetékes számítógéphálózat kapcsolattal (ezáltal wifi kapcsolattal is) - a konnektorból. A HomePlug specifikáción alapuló termékek a routerhez való kapcsolódással csatlakoztathatják az internethez az olyan eszközöket, mint az intelligens TV és HD médialejátszók, valamint kiterjeszthetik a wifi hálózat lefedettségét. Az összes HomePlug képes készülék  kommunikálhat egymással és biztonságosan továbbíthatja az otthoni adatokat az erre jogosult külső kapcsolat irányába.
A HomePlug Powerline Alliance több technológiát és javaslatot értékelt, majd kidolgozta, jóváhagyta és közzétette az alábbi specifikációkat: HomePlug 1.0 HomePlug AV HomePlug AV2 HomePlug Green PHY HomePlug Access BPL

HomePlug specifikációk

HomePlug 1.0

2001 júniusban mutatták be, azóta helyettesítette a HomePlug AV. Kezdetben 14 Mbps maximális sebességet biztosított a fizikai rétegben, majd ezt követte a 85 Mbps “Turbo” Homeplug.

HomePlug AV1

2005 augusztusban vezették be a specifikációt. Elegendő sávszélességet biztosít HDTV és VoIP alkalmazásokhoz. Maximális adatátviteli sebessége 200 Mbps a fizikai rétegben, és 80 Mbps a MAC rétegben. A szabványnak megfelelő, de saját fejlesztéseket tartalmazó  Qualcomm Atheros alapú adapterekkel 500 Mbps adatátviteli sebességet értek al a fizikai rétegben.

HomePlug AV2

2012 januárban vezették be a szabványt. Az első generációt 20% -kal gyorsabbnak tartják mint az AV 500 HomePlug-ot, gyakran HomePlug 600-ként értékesítik. A következő generáció sebessége már 1 000 Mbps volt. A Qualcomm saját fejlesztéssel 1 300 Mbps nyers fizikai rétegbeli sebességet ért el.
HomePlug sebességek

Powerline AV 200

Powerline AV 500 

Powerline AV 1000  

200 Mbps

500 Mbps

1000 Mbps

Powerline AV 2000 

1900 Mbps

A HomePlug adapter legnagyobb előnye, hogy plug and play hálózati technológia. Lehetővé teszi az otthoni számítógéphálózat vagy az irodai számítógéphálózat gyors és egyszerű bővítését. Általában olyan lakóház vagy irodai hálózat területén használják, amely már rendelkezik vezeték nélküli (wifi) számítógéphálózat lefedettséggel, vagy nem lehetséges vezetékes számítógéphálózat kiépítést elvégezni. A HomePlug adapter egyöttműködik az összes számítógéphálózat technológiával, így a számítógéphálózat ilyen formájú “keveredése” nem okoz működési problémákat.

A HomePlug adapter előnyei

A legtöbb gyártó legfeljebb 8 HomePlug adapter telepítését javasolja egy áramhálózaton, egy épületen belül, hogy elkerülje a hálózati sávszélesség problémákat. A HomePlug hálózat elméleti maximális tartománya 300 m, ezért nagyobb alapterületű ingatlanok esetében biztosítani kell, hogy a fali konnektorok (dugaljak) ne legyenek egymástól távol. A HomePlug adapter hatékonyan működésének alapfeltétele, hogy az ingatlan csak egy  biztosítéktáblával rendelkezzen. A biztosítéktábla, a kismegszakítók (biztosítékok) tűzfalként működnek, meggátolva a számítógéphálózati jel továbbhaladását. A maximális hatékonyság érdekében a HomePlug adapter közvetlenül a fali konnektorba kell csatlakozzon. Nem ajánlott csatlakoztatni hosszabbítókhoz, elosztókhoz. Egyre gyakoribb, hogy az áramelosztók túlfeszültségvédelmet is tartalmaznak. A túlfeszütségvédelem zavarja a HomePlug adapter hatékony működését, az adapterek nem tudnak kommunikálni egymással: a HomePlug adapterek “nem látják” egymást. Néhány HomePlug adapter rendelkezik átmenő csatlakozóval (Pass Through adapter) is, ami lehetővé teszi, hogy az adapter által elfoglalt konnektorba, a HomePlug adapter átmenő csatlakozóján keresztül, egy másik, árammal működő készüléket lehessen csatlakoztatni. Ha egy mód van rá, ne vegye igénybe ezt a lehetőséget. A Pass Through HomePlug adapter legfeljebb egy nagyon kis fogyasztású, minimális elektromos zajt kibocsátó eszköz használatát viseli el problémamentesen.

A HomePlug adapter korlátai

Minden brand HomePlug adapter megfelel a forgalomba hozatala idején érvényben lévő titkosítási képességeknek és szabványoknak. A HomePlug adapter gyakorlatilag ugyanolyan titkosítási lehetőségekkel rendelkezik mint egy wifi router. A HomePlug adapter segítségével megvalósított wifi hálózat kiterjesztés lehetőségei megegyeznek a wifi router wifi hálózat beállítási lehetőségeivel: saját wifi hálózat  (vagy belső wifi hálózat ) neve - SSID - megválasztható, változtatható a wifi hálózat titkosítása többféle lehet lehetőség van a saját wifi hálózat  (vagy belső wifi hálózat ) mellett másodlagos wifi hálózat (pl. vendég wifi hálózat) kialakítására a másodlagos wifi hálózat is ellátható titkosítással, jelszavas védelemmel a HomePlug adapter mind a saját wifi hálózat esetén, mind a vendég wifi hálózat esetén képes akétsávos működésre ( 2,4 GHz és 5 GHz) A HomePlug adapter alapértelmezett (un. out of box, dobozon kívüli) jelszóval rendelkezik. Mint minden számítógéphálózati eszköz esetében, a HomePlug adapter gyári jelszavát beállítás után azonnal meg kell változtatni. Az egyre szigorodó biztonsági specifikációk miatt fokozatosan térnek át a hálózati eszközökre történő első bejelntkezés utáni kötelező jelszó módosításra, ami nem egyezhet meg a gyári jelszóval és a (számítástechnikában megszokott) minimum jelszó specifikációknak is meg kell feleljen. A HomePlug adapter segítségével megvalósított számítógéphálózat kiterjesztés hatósugara 300 m (villanyvezeték hossz) vagy a legközelebbi kismegszakító vagy biztosítékdoboz.

A HomePlug adapter biztonsága

Egy lakás saját villamosvezeték hálózata a mérőóra után bekötött biztosítékdobozzal (un. kismegszakító sorral) kezdődik: ami ezen belül a villamos hálózatra kerül a HomePlug adapter révén, az ezen a körön belül is marad, amennyiben csak vezetékes számítógéphálózat kiterjesztés törént a HomePlug adapter segítségével. Amennyiben a HomePlug adapter segítségével wifi hálózat kiterjesztés is történik, ezt a wifi hálózat kiterjesztést is jelszóvak kell védeni, az ajánlott wifi hlózatbiztonság kritériumai szerint.
1. Csatlakoztassa a HomePlug adapterkészlet powerline adapter (egyik) LAN portját a router egyik portjához. 2. Csatlakoztassa a áramköri jeltovábbítót (powerline adapter) a fali aljzatba. 3. Csatlakoztassa az áramköri jelkiterjesztőt (powerline extender) a fali aljzatba. 4. Csatlakoztassa a HomePlug adaptereket egymáshoz (párosítás): a. Nyomja meg a áramköri jeltovábbító (powerline adapter) párosít (Pair) gombját 1 másodpercig, ekkor a Power LED villogni kezd Ha a Power LED nem villog, nyomja meg újra a Pair gombot. b. Két percen belül nyomja meg a powerline extender párosít (Pair) gombját 1 másodpercig, ekkor a Power LED villogni kezd. Amikor a Powerline LED folyamatosan világít, a párosítás folyamat befejeződött. 5. Keresse meg a wifi információs kártyát a dobozban, és csatlakozzon az információs kártyán található SSID és jelszó használatával az új wifi hálózat kiterjesztéshez.
Powerline  adapter Powerline  extender
Leginkább az, amelyik a legközelebb áll a vele szemben támasztott elvárásokhoz, amelyikkel a legjobban megközelíthető a kívánt számítógéphálózat kiterjesztés, vagy wifi hálózat kiterjesztés… A megfelelő HomePlug adapter kiválasztásához az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni: csak vezetékes számítógéphálózat kiterjesztés szükséges, vagy wifi hálózat kiterjesztés is - mert akkor egy dual band, AC wifi képes HomePlug adapter a jó választás a wifi hálózat kiterjesztés csak az okostelefonok miatt szükséges, vagy laptop is csatlakozik a wifire - mert akkor minél nagyobb sebességű HomePlug adapter szükséges a wifi hálózat kiterjesztés kis alapterületen szükséges, vagy egy teljes emeleten - mert akkor nem a gyors wifivel rendelkező HomePlug adapter a megoldás a wifi hálózat kiterjesztés csak munkára lesz használva, vagy online számítógépes játékra is - mert akkor nem lesz elég a “gyors” wifi HomePlug adapter
Minden kétsávos (dual band) típusú wifi router és wifi képességkkel rendelkező HomePlug adapter sebességét a gyártók sajátságos módon adják meg. Pl. egy 1 350 Mbps sebességre képes wifi eszköz valós sebessége az alábbiak szerint alakul: 450 Mbps 2.4 GHz-en és 867 Mbps 5 GHz-en. Tehát ha legalább 1 200 Mbps, vagy ettől magasabb számítógéphálózat sebességre van szükség, akkor az alábbiakat kell eldönteni: melyik frekvenciasávon (2.4 GHz vagy 5 GHz) van szükség a nagysebességű wifi kapcsolatra - ha mindkettőn, akkor az komolyabb kihívást jelent valóban csak wifi kapcsolat jöhet számításba vagy vezetékes számítógéphálózat használata is megfelelő

HomePlug Green PHY

A HomePlug Green PHY specifikáció a HomePlug AV egy részhalmaza, amely intelligens hálózatokhoz használható. A csúcssebessége 10 Mbps.

HomePlug Access BPL

Az Access Broadband Power Line (BPL) az otthoni szélessávú hozzáférési technológiára vonatkozik. A HomePlug Access BPL- ről szóló munkáját ezután az IEEE 1901-es szabványba építették be. Az összevonást 2005 júniusban fejezték be.
A HomePlug technológia megvalósításáról további részleteket a Wifi hálózat kiterjesztés oldalon talál.
Egyedi rendszergazda szolgáltatások magánszemélyek, kis- és középvállalkozások részére

Meglepetés helyett

HomePlug adapter pontos sebességmeghatározás

Melyik HomePlug adapter a legjobb?

HomePlug adapter beállítása

A szomszédban is HomePlug adapter van

HomePlug adatátvitel, internet a konnektorból

11001110  01001111  01001001  11010010  01001001  01010010

HomePlug specifikációk